Login

Geschiedenis

De oorsprong van Confetti komt voort uit een zanggroep die in 1990 al actief was in Venray onder de naam Arabesque. Gertie Sikes was de toenmalige dirigent van die zanggroep. Binnen deze zanggroep waren vier leden die, samen met Gertie, graag wat meer Close Harmony wilden zingen. Daaropvolgend werd er een advertentie geplaatst in het lokale blad "Peel en Maas" en niet veel later stroomden de reacties binnen.

Op 10 mei 1990 werd een nieuwe zanggroep opgericht onder de naam Confetti. Tijdens het eerste lied dat men ging instuderen, Singing in the rain van Anita Kerr, werden de verschillende stemmen afgetast.
Er werd uiteindelijk een selectie gemaakt van 5 sopranen, 5 alten, 5 tenoren en 5 bassen. Tot op de dag van vandaag treedt Confetti nog steeds op met maximaal vijf personen per zangstem om de juiste balans te waarborgen.

De naam Confetti is bedacht door één van de eerste leden, de bas Peter van Marle. Het weerspiegelt precies wat we met Confetti graag willen uitstralen, namelijk kleurrijk. Iets wat we tijdens onze optredens en binnen onze kleding ook graag willen laten zien.

Omdat Confetti niet alleen Close Harmony in a-capella-uitvoeringen zingt is er een combo toegevoegd om de zang te omlijsten. Gertie bespeelt de piano hierbij en het combo werd aangevuld met twee gitaristen. Met het combo was Confetti compleet. Tegenwoordig bestaat het combo uit een basgitarist en is er ritmische ondersteuning d.m.v. een cajon.

Door de jaren heen presenteerde Confetti zich tijdens uitwisselingsconcerten met collega-zanggroepen, maar organiseerde zelf ook vele concerten. Ook deed Confetti regelmatig mee met diverse Night of the Proms in de gemeente Venray van diverse harmonieën uit Venray. Ook deelname aan de carnavals-CD van Venray staat op het lijstje van Confetti.

Ook werd er veel aandacht aan stemvorming geschonken, met incidenteel workshops door diverse semi-professionals uit het vak. Presentatie en choreografie zijn inmiddels een belangrijk onderdeel van Confetti geworden, want het publiek wil niet alleen naar de muziek luisteren, maar vooral ook beleven. Met een uitgekiend repertoire worden optredens verzorgd, waarbij alles altijd uit het hoofd gezongen wordt. Ddaardoor bestaat er de mogelijkheid om wat extra aandacht aan de presentatie en de choreografie te schenken. En dit alles gebeurt nog steeds onder de bezielende leiding van Gertie. Het koor is energieker dan ooit.  

 

 

 

Ga naar boven