Login

Geschiedenis

De oorsprong van Confetti komt voort uit een zanggroep die in 1990 al actief was in Venray onder de naam Arabesque. Gertie Sikes was de toenmalige dirigent van die zanggroep. Binnen deze zanggroep waren vier leden die, samen met Gertie, graag wat meer Close Harmony wilden zingen. Daaropvolgend werd er een advertentie geplaatst in het lokale blad "Peel en Maas" en niet veel later stroomden de reacties binnen.

Op 10 mei 1990 werd een nieuwe zanggroep opgericht onder de naam Confetti. Tijdens het eerste lied dat men ging instuderen, Singing in the rain van Anita Kerr, werden de verschillende stemmen afgetast.
Er werd uiteindelijk een selectie gemaakt van 5 sopranen, 5 alten, 5 tenoren en 5 bassen. Tot op de dag van vandaag treedt Confetti nog steeds op met maximaal vijf personen per zangstem om de juiste balans te waarborgen.

De naam Confetti is bedacht door één van de eerste leden, de bas Peter van Marle. Het weerspiegelt precies wat we met Confetti graag willen uitstralen, namelijk kleurrijk.

Door de jaren heen presenteerde Confetti zich tijdens uitwisselingsconcerten met collega-zanggroepen, maar organiseerde zelf ook vele concerten. Ook deed Confetti regelmatig mee met diverse Night of the Proms in de gemeente Venray van diverse harmonieën uit Venray. Ook deelname aan de carnavals-CD van Venray staat op het lijstje van Confetti.

Ook werd er veel aandacht aan stemvorming geschonken, met incidenteel workshops door diverse semi-professionals uit het vak. Presentatie en choreografie zijn inmiddels een belangrijk onderdeel van Confetti geworden, want het publiek wil niet alleen naar de muziek luisteren, maar vooral ook beleven. Met een uitgekiend repertoire worden optredens verzorgd, waarbij alles altijd uit het hoofd gezongen wordt. Daardoor bestaat er de mogelijkheid om wat extra aandacht aan de presentatie en de choreografie te schenken.

Na 28 jaar dirigent te zijn geweest, heeft Gertie Sikes vanaf augustus 2018 het dirigentstokje overgedragen aan Kenny Jansen. 

Kenny is een zeer positief en gedreven dirigent. Naast de opleiding koordirectie en de cursus koorregie heeft Kenny aardig wat ervaring met geluidstechniek en opname- en studiotechniek, begeleiden van koren en solistenconcoursen op piano. Hij gaf ook les aan kinderen en volwassenen op piano en gitaar. In 2018 heeft Kenny zijn diploma behaald voor Dirigent Licht Vocaal.
Hij is muzikaal leider bij diverse koren, waaronder een kinderkoor, mannenkoor, gemengd koor en ook bij een showband.

 

 

 

Ga naar boven